3 Yarış 3 Kupa


Offroad bizim hayatımızda kelime anlamının çok dışında ve çok özel bir yerde. Neden mi? Çünkü bizi bir araya getiren, evlenip yuva kurmamızı sağlayan en küçük yapı taşı:)
Şöyle ki; Böyle bir yarış sırasında tanıştık, evlendik, dünya tatlısı kızımız  ve böyle bir sayfamız oldu. İşte bu yüzden gezi anılarımızın yanına offroad maceralarını eklemezsek, eksik kalırız...

Uzun bir aradan sonra yarış pistlerine döndük. Derin'in şansı bu ya, eğlenelim diye katıldığımız yarışlarda bir bir birinci olunca devam ettik ve Kafkas offroad platformunun düzenlediği 3 yarışta birinci olarak Derin'in bebeklik anılarına maceralı kareler ekledik.


1 Mayıs 2016 

Artvin'in ilçelerinde düzenlenen yarışlardan ilki  Mayıs ayının ilk günü güzel bir bahar gününde, Yusufeli'deydi.  Her yarışta olduğu gibi bir gece öncesinden kamp ile başlayan organizasyonlara iş yoğunluğumuz nedeniyle katılamadığımızdan dolayı yarış gününün sabahında dahil olabildik hepsine.

Yusufeli'deki yarış Derin kucağımızdayken katılacağımız ilk yarış olacaktı. Dolayısıyla bir sürü endişeyi de barındırıyordu. Henüz bir yaşına basmamış, yürümeye yeni yeni başlamış minik yavrumuzun da bizi izleyeceği ilk yarış olacaktı.



Huysuzlanacağı konusunda biraz endişe etsem de bizden offroadçu çıktı bu Derin, meraklı bakışlarla yarışan arabaları kucaktan kucağa gezerek izledi. 



Onca yeni yüzün arasında keyfi son derece yerindeydi.



Yarışa girmeden evvel  onu çok seven offroad sever amcalarına gönül rahatlığıyla emanet ettik. 



Karadeniz'in en usta pilotuyla yarışınca ve şans topumuz Derin olunca ilk kupamızı kaldırmış olduk.

12 Haziran 2016 

Bir sonraki yarış için biraz daha heyecanla ve yine Derin ile bu sefer Murgul'a gittik. Biz henüz yarış alanına ulaşamadan yapılan kurada ilk sıra bize çıktığı için gider gitmez start çizgisine yanaşıp nefes almadan yarışa girdik. 


Sonrasında ise Derin ile etrafı keşfetmeye,yarışan arabaları izlemeye koyulduk.



Büyüdükçe ağırlaşan Derin'i uzun süreli taşımak her yiğidin harcı değil. Bu yüzden ergonomik bir kanguru olmazsa olmazımız.


Sonuçları merakla bekleyip yine kupayı kaptık.



  28 Ağustos 2016

Yağışlı bir haftanın sonuna denk gelen Arhavi Yarışında dileğim yarış gününde yağmur yağmaması idi ve o gün hava bize müsade etti ve Derin ile birlikte anneannesi keyifle bizi izleme fırsatı buldu. Ormanın içindeki pist her ne kadar izleyici için tam bir seyir sağlayamasa da çamurun bolluğu izleyenlere görsel şölen yarattı denilebilir. Arhavi'deki bu yarış gelenekselleşen ve 44. sü düzenlenen Arhavi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapıldı. Biz de bu sefer yarış arabamızı da motive etmek istedik ve biraz süsledik.


Yarış öncesi pisti tanımak için pilot ve co pilotun yaya olarak piste girmesine izin verilir. Derin de babasının güvenli omuzlarında bize eşlik etti.



Her yarışta biraz daha büyümüş, algıları biraz daha açılmış olduğundan tepkileri her seferinde farklı oluyor. Yaşıtlarıyla hatta biraz daha büyüklerle sosyalleşip, yiyeceklerine bile ortak olmaya başladı.


Her yerde, her koşulda ve her yaşta olduğu gibi yarışlarda da anne desteği almak gibisi yok. Derin anneannesiyle yarışların,ormanın keyfini çıkarmakla meşgul.


Oldukça dik ve bol virajlı pistte çamur derinliği de artınca pilotaj hataları yapmadık diyemeyiz ancak   finaldeki zafer işaretinin hakkını verdik ve yine birinci olduk.


Kupayı göğüslemek yine Derin'e kaldı.



Gürcistan'dan gelerek bizi destekleyen arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederiz. Duyguları paylaşmak  için aynı dili konuşmaya gerek olmuyor bazen...


Offroad macerasına yıllar evvel babamla katıldım, ilk kez babamla yarıştım. Şimdilerde eşimle devam ediyorum ve umarım ilerde kızımla da bu heyecanı paylaşırım. Attığımız tohumlar ve temennimiz bu yönde ancak  kendi isterse yeşertir ve daha ileriye taşır. 

Offroad bahane doğayı ve heyecanı yaşamak şahane!!
Görüşmek üzere...



1 yorum: