Ana kucağından Start!


25 Temmuz 2015

Nee bebekle yarışa mı gideceksiniz?! Hem de kamplı, yani çadırda kalacaksınız!! Aklınızı kaybetmiş olmalısınız!!! 

Mevsim bahara dönünce Karadenizde yarış sezonu başlar. Bizim de aile olmamıza bu offroad vesile olunca yeri ayrı oluyor tabi, yarışmasak da organizasyona katılıp kamp ortamında dostlarımızla vakit geçirmek en az yarışmak kadar keyif veriyor. Ayrıca buralarda offroad sadece yarış demek değildir, birliktelik, eğlence, dostluk da demektir. Daha önceki yazımda offroadu bir miktar anlatmıştım, buyurun buradan tık tık :)




Henüz 2,5 aylık olan Derin'in bizimle yarışa gelmesi yukarıda belirttiğim gibi bol ünlemli söylemlere neden oldu. Ama biz ön yargıları yıkmak için kaptık bebemizi, düştük Giresun yollarına... Her bir yolculuğumuz bizim için tecrübe eğitim gibi. Bir miktar da endişe duymuyor değilim. Uyur mu? Mutsuz olur mu filan. Ama denemeden de bilemeyiz ki. Bizimle beraber Esen teyzemiz de geldiği için rahatız, yardım edecek en şefkatli el yanımızda...

 Yarış  etkinlikleri yarıştan bir gün önce başlar ve akşam kamp alanında çeşitli etkinlikler sohbetler olur. Biz de gider gitmez kamp alanına yerleşip hazırlıklarımıza başlıyoruz.
Derin'in çadırını teyzesi kuruyor


 Çadırımızı çardağımızı kurduktan sonra dinlenip ortamın keyfini çıkarmak kalıyor geriye. Derin de uslu uslu arabasında etrafı izliyor. Hava güzel deniz kenarı püfür püfür... 
Asıl mesele bebeğin uyuması, malum evde hep sakin sessiz bir ortamda uyuyor. Akşam havai fişeklerin cümbüşün ortasında çadırda nasıl uyuyacak acaba? 



Akşam olup uyku saati geldiğinde hiç zorlanmadan kırk yıllık kampçılardan bile daha rahat teyzesinin kucağında mışıl mışıl uyuyor... Doğduğundan beri hep uysal bir bebekti zaten ve akşam saat 8 sularında hoop uykuya geçiyordu. Derin'in bu uysallığı da bana cesaret verdi açıkçası..

Geceyi çadırımızda sorunsuz geçirdikten sonra sabah 5 te uyandı bizim bıdık, herkesler uyuyor kimi çadırda, kimi arabasında kimileri de deniz kenarında şezlongda :) 
böyle güzel bir ortamda Derin niye uyumasın ki...
karnını doyurup ihtiyaçlarını giderdikten sonra sahilde nefes açma, dalgaların enerjisinden yakalama turu yapıyoruz. Maşallah Derin'e :)



Şimdi yarış zamanı.. 28 Offroad kulübünün düzenlediği Offroad Oyunları için Yarış alanına gidip yarışı izleyebileceğimiz güzel bir yere yerleşiyoruz. İzleyelim, öğrenelim :) 



Bütün bir gün güzel güneşin altında gezinerek, arabaların kıyasıya yarışını izleyerek ve de tozun toprağın içinde kalarak geçiyor zaman. Tabi bütün offroad camiyasıyla da tanışmış oluyor. Tanıdık tanımadık herkes seviyor Derin'i. Şimdiki sosyal, insan sever bir çocuk olmasının temeli sanırım buradan geliyor.

Bebek deyip geçmemek gerek, bence onlar o narin görüntülerinin altında aslında çok güçlü bir yapıya sahipler. 9 ay içeride sıkışıp kalıp dünyada nefes almak kolay mı? 
Bir de etrafındaki insanların duygularını, özellikle annelerininkini çok iyi anlıyorlar.  Olabildiğimce rahat oldum, paniklemeden ona inanıp güvenip hareket ettim. Aman 'yarışta yüzü gözü toz oldu mikrop kapacak' demedim mesela. Eve gidince yıkadık geçti. 

Bebekleri evden çıkarmayıp pamuklara sarmak yerine doğanın akışına bırakmak gerekir..
Her anlamda güçlü bir birey olması için bu yaştan yatırım yapmak şart!


Bebeğimiz var diye yarışları hep kenardan izlediğimizi sanmayın, çok yakında pistlerdeyiz ;)


Tavsiyeler:

  • Resimlerdeki, bebeği üzerime sarmama yarayan beze 'Sling' deniliyor. Oldukça esnek yapısıyla bebeği güvenle sarıp sarmalıyor ve bebek anne karnındaki pozisyonda kaldığı için ilk aylarda bebeğin dünyaya uyumunu kolaylaştırıyor. Taşımak kolay oluyor ve rahat uyuyabiliyor. 
  • Gezilerde en çok bu slingi ve ergonomik kanguruları kullanıyorum. Bebeklerin sağlıklı kalça gelişimi için Uluslararası Kalça Displazisi Enstütüsünün önerdiği bu taşıma şeklini sağlayan kanguru ve slingler tavsiyemdir. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder